lauantai 9. helmikuuta 2013

Rakas Studiopäiväkirja osa 12.

Huomenta!

Tosiaan, eilen jäimme Outoihin sointuihin ja niihin kertseihin. No, otetaan ne vielä uusiksi, mutta kokeillaan ensin nuo säkeistöt. Tai lähdetään suoraan alusta rakentelemaan. Eli eikun puhetta nauhalle. Hieno teksti on käsissä: 

"Synnyin kesken päivän kunnolliseen, steriiliin ympäristöön. 
Olin peloissani. Ihmettelin miksen muistanut mitään. 
Äiti sanoi minulle: Rakas lapsi, olet lapsi. Isä sanoi: olen isä. 
Opettaja oli hiljaa. 
Johtaja hymyili."



Alunperin oli tarkoitus tehdä vähä sellaista evankelistameininkiä, mutta kun ei kukaan tässä nyt mikään evankelista ole, niin mennään tyylikästä hillittyä linjaa. Linja tosin muuttui matkalla ja loppua kohden oli jo aika kiukkuisen kuuloista meininkiä. Biisi on itsessään todella hitaasti kasvava parin soinnun juttu, missä on ties mitä sihinääsuhinaakolinaapulinaa ja loppujen lopuksi aika tamppaava rytmi. Siksi on hyvä laulun avulla hieman mutkistaa saksalaisella tarkuudella piirrettyjä suoria tahteja. Ei ole aina hyvä, että kaikki menee täysin rytmiin. Yy-kaa-koo-nee-vii-kuu-sei.





Sitten kertosäkeet, niihin tuli jänskä stemmatuplaushommeli liidilauluun. Se ei ole liian poppia. Hyvä niin. Tämä biisi on ja pitää ollakin taiDetta isolla D:llä. 
Vielä meillä on inkkarimölinät tekemättä, tai on yhdet versiot, mutta suunnittelemme tekevämme ne uudestaan, mutta ehkäpä sitten huomena.

Outoja Sointuja! Niin outoja. Rock-taidetta etten sanoisi. Joskus kun Pearl Jamin No Code ilmestyi, sain hedfakin Eddiestä ja siitä sen suloäänestä. (eh, on se koko ukko kyllä muutenki aika mjellevä) .... Muutenkin päässäni on aina ollut pientä kilpailuhenkisyyttä, ja siitäkin syystä olen omissa ilmaisuissani koittanut vastata samanlaisella tunteenvoimalla esikuvieni tuotoksiin. Jossain vaiheessa päätin että minäkin tekisin laulun, jossa lausutaan runoa. Tässä se nyt on. Haluaisin mieltää tämän vastineena I'm Openille. Haha. / Mokka

Olemme nyt edenneet siihen pisteeseen levyn äänityksissä, että liidilauluosuudet ovat vähitellen muodostuneet kahteentoista (12) musiikkikappaleeseen. Vielä uupuu yksi. 

Tosiaan jäljellä on vielä yksi biisi, joka on näitä aikaisemmassa blogitekstissä mainittuja reenaamattomia biisejä. Siihen ei ole edes tekstiä. Keskeinen juttu biisissä on sellainen YYZ -tyyppinen riffi.  En ollu tosin ees kuullu koko biisiä ennenku joku sano että "täähän on vähä niinku se Rushin biisi". Hmm. Juupa juu. Nähdään oikeudessa, futhermuckers.

Teksti ja melodia puuttuvat vielä kokonaan. On optimaalinen tilanne lähteä tekemään lauluäänitystä. Ei ole rasitteita ja jokainen oikea ääni on plussaa. Yllättäen bulk-kansiosta löytyypi vielä Laurin (sanoitus, kitara) joku vanha teksti, joka pienen A.W. Yrjänä/Aake Kalliala -parodioinnin jälkeen tuntuisi istuvan biisiin kuin nakutettu. Kertosäekin sieltä löytyi.  UU JEA.

Nyt en muista tekstistä muuta kuin että sielä oli ainakin palava kirkko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti