maanantai 24. syyskuuta 2012

Ja sitten uutta levyä tekemään.. ei hetkinen, mehän tehdään sitä jo!

Älähdin uuden levyn suunnittelusta bändin Facebook-sivuilla hetki sitten näin:
Jahas, mitäs sitten? No uus levy tietysti!
 Tosiasiassa "uutta" ja heinäkuussa julkaistua "Punaisen kuningattaren periaate" -levyä on tehty rinnakkain jo jonkin aikaa. Bändimme on postaillut tuoreen vanhemmuuden kyllästämällä ylpeydellä kyllästettyä viestejä debyytistään runsain määrin, joten tarkastellaampa seuraavaksi minkälaista levyä seuraavaksi on tiedossa (tai ainakin sitä, että minkälaista levyä on aikomus tehdä).
 "Uusi levy" (okei okei, vähän huono työnimi, mutta muutakaan ei nyt ole) pitää sisällään nipun biisejä, joista suurin osa on syntynyt säveltäjä-kitaristimme Jaakko Niemelän demotehtaalla, eli Jaakon päässä, sormissa ja bittiavaruuden omenan kodassa. Jaakko on sitten jossain vaiheessa uskaltanut päästää aihiot muiden kuultaviksi, jolloin osa ideoista on lynkattu porukalla ja osasta tuumattu, että "kai tästä vois tehä jottai". Prosessi on vielä kesken, mutta arvaisin että lopullisella levyllä soivat biisit poikkeanevat aika lailla alkuperäisistä demoista. Bändin työskentelytapa on loppujen lopuksi aika kollektiivinen, vaikka alkuaikojen "anything goes" -ajattelusta ollaan siirtymässä hiljalleen uusille laitumille.
Kollektiivimme käsittelyssä on selvinnyt muistaakseni kuusitoista (16!) biisiä, mikä tuntuu nyt esituotantovaiheeseen (toivon mukaan pian) siirryttäessä suurelta määrältä, mutta muistaakseni Adam Lambert (tähän pakollinen Sauli-viittaus) demosi uudelle levylle yli sata biisiä, joista suurin osa oli hänen mielestään ihan hirveetä tuubaa. (Kaikki meidän kuudestatoista biisistä on muuten hyviä, btw.) Tästä huolimatta vaikuttaa aika todennäköiseltä, että osa PKP:n biiseistä onnistutaan esituotantovaiheessa murjomaan vielä niin pahaan kuntoon, että ne on pakko hyllyttää. Näin kävi osalle edellisen levyn biiseistäkin; studioon asti selvinneistä sävellyksestä muistaakseni kolme sai vielä kirveestä, ja kaksi valmista jemmattiin, koska eivät sopineet levyn teemaan.
Seuraavassa blogautuksessa vähän uuden levyn lauluteksteistä, sekä laulujen sovittamisesta sävellyksiin.
Kirjoittamista rytmitti Brian Enon "Thursday Afternoon"
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti